Біля Оперного у Львові облаштують «острівцеву» зупинку

6493 0
Також перенесуть зупинку «Старий Ринок», що на вулиці Богдана Хмельницького.
Фото: скріншот з карт

Фото: скріншот з карт

У Львові на відтинку від торгового центру «Магнус» до Оперного театру планують облаштувати «острівцеву» зупинку. Відповідне рішення прийняли на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху Львівської міської ради у вівторок, 1 листопада.

Джерело: засідання комісії з безпеки дорожнього руху 

У відділі комунального господарства Галицької районної адміністрації зазначили, що облаштування нової трамвайної зупинки поблизу Оперного театру триваліша у часі, зокрема, потірбно виготовляти проєкт, тому, щоб не проводити роботи взимку, кінцевим терміном реалізації визначили 1 квітня 2023 року. Перенесення зупинки на Хмельницького за терміном виконання вирішили робити в комплексі.

Натомість голова депутатської комісії трансопрту, зв'язку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич вважає таке рішення завчасним, оскільки не було виїзду на плановане місце облаштування зупинки. 

«Там є пішохідний перехід, і це один з найскладніших у місті. Але я виступав за перенесення цього питання, хотів би  поїхати на місце, побачити, де саме пропонують продовження та завершення цього «острівця», чи він буде загальний, розуміти, де люди мають переходити, зупинятися. Вважаю, це найбільш неправильне та спонтанне рішення», – повідомив він у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: На вулиці Замарстинівській у Львові реорганізують рух біля ТЦ «Спартак»

Також комісія підтримала рішення стосовно перенесення трамвайної зупинки «Старий Ринок», що на початку вул. Хмельницького – її перенесуть на 100 метрів, ближче до храму Святого Миколая ПЦУ. Провести заміну знаків також мають намір до квітня наступного року, у комплексі з реалізацією зупинки біля Оперного.

Нагадаємо, що раніше у Львові внесли зміни до організації дорожнього руху на вул. Пекарській – перед перехрестям із вулицями Тершаковців та Чехова (нова назва – вул. Патріарха Димитрія Яреми). 

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!