Київ

Біля озера Йорданське приберуть кладовище домашніх тварин

452 0
Замість надгробків висадять багаторічні рослини.

Власників поховань домашніх тварин біля озера Йорданське, які встановили на могилах бетонні або пластикові надгробки, просять прибрати їх.  Про це повідомляє ГО «Почайна».

«Просимо цього тижня прибрати самім надгробки та обрати ту рослину, яку бажаєте посадити на цьому місці з переліку саджанців: сумаху різновиду спірей, бузку, жасмину, багаторічних квітів, а також форзиції», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, питання щодо необхідності прибрати кладовище домашніх тварин обговорювали ще у 2021 році. Тоді частина власників похованих тварин висловлювалась категорично проти. Інші учасники обговорення наполягали, що поховання треба прибрати, бо вони отруюють ґрунт і воду. 

Тож, як повідомляють у ГО «Почайна», компромісом стало рішення залишити поховання, але замість надгробків висадити рослини.

Висаджувати рослини будуть з четверга по суботу. Саджанці та землю надає КП УЗН Оболонського району. Надгробки у формі квітників залишаться, як є.

Гранітні та пластикові надгробки, які не приберуть власники, певний час будуть знаходитись на спеціальному майданчику поруч.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!