У Києві біля станції метро «Політехнічний інститут» облаштували наземний перехід

1286 0
Тепер киянам не треба спускатися під землю, щоб перейти вулицю.
Фото: Вечірній Київ

Фото: Вечірній Київ

У Києві облаштували наземний перехід біля станції метро «Політехнічний інститут», тож тепер киянам не обов’язково спускатися під землю, щоб перейти вулицю. Про це повідомляє Вечірній Київ. 

«Інклюзивні пішоходні переходи – це проєкт пониження пішохідних переходів в районі КПІ та Шулявки. Місто стане більш доступним, а життя маломобільних людей – більш комфортним», – говорить один із авторів проєкту Назар Мошняга.

Читайте також: У Києві скоротили комендантську годину, а метро працюватиме довше

Раніше команда KPI urban squad, яка створювала проєкт, провела дослідження тротуарів в районі КПІ, щоб зрозуміти, які з них не є доступними для маломобільних груп населення. 

Студенти сподіваються, що з часом на усіх вулицях вдасться додати пандуси, зробити пониження чи підвищення переходів. Зокрема, і завдяки проєктам Громадського бюджету, щоб батькам із дитячими візочками та людям із інвалідністю було комфортно столиця впроваджує принципи безбар’єрності в нових громадських просторах, при будівництві споруд, переоснащує наявну інфраструктуру.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!