Біля залізничного вокзалу у Львові планують звести багатоповерхівки, а потім – готель

10488 0
На Залізничній, 26 колись були склади «Укрпошти».
фото: візуалізація з презентації лмр

фото: візуалізація з презентації лмр

Біля залізничного вокзалу у Львові зведуть низку будівель змішаного використання з квартирами на верхніх поверхах. У наступній черзі заплановане будівництво готелю. Наявні на вул. Залізничній, 26 споруди мають знести. Відповідне рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для ПП «Юридична фірма «Сфінкс» погодили сьогодні, 7 березня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

«Йдеться про ділянку, щодо якої є затверджений детальний план території. Там планують розміщення низки будівель змішаного використання з квартирами на верхніх поверхах у першій черзі, пізніше – будівництво готелю, але це вже в наступних чергах. Перша черга передбачає будівництво двох семиповерхових будинків з підземним паркінгом – 54 квартири і 56 паркомісць у двох рівнях», – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: У Львові на вулиці Залізничній зведуть 12-поверхівку

Так у майбутньому, при будівництві другої черги, виглядатиме забудова вздовж вул. Затишної

Під час виконкому внесли зауваження стосовно забезпечення нормативного проїзду пожежної техніки в двір забудови та зафіксували функціональне призначення наступної забудови – готелю. Окрім цього, заявники надіслали гарантійний лист про те, що готові долучатися до ремонту вулиці Затишної. 

Додамо, що, за даними аналітичної системи Youcontrol, ПП «Юридична фірма «Сфінкс» зареєстроване у Львові на вул. Залізничній 1999 року. Кінцевими бенефіціарними власниками компанії є Роман Колодій та Роман Михайлів.

Читайте також: Біля залізничного вокзалу у Львові облаштують готель. Візуалізація

Нагадаємо, у листопаді 2020 року приватна фірма отримала дозвіл на зміну цільового призначення земельної ділянки на вулиці Залізничній, 26. Вона колись належала «Укрпошті». Відповідно до розпорядження голови ЛОДА її передали для будівництва готельно-офісного житлового комплексу. На Залізничній, 26 колись були склади «Укрпошти».

Весною 2020 року ПП «Юридична фірма «Сфінкс» придбала ці виробничі приміщення, а це 7 будівель, понад 2 тисячі кв. метрів площі, в «Укрпошти». Заплатили за них 18 мільйонів гривень. Стартова ціна була 8 млн грн. Після цього ЛОДА надала приватній «Юридичній фірмі «Сфінкс» дозвіл на відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення.

Ольга Коваль

Візуалізація з презентації під час виконкому ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!