На місці колишніх складів «Укрпошти» біля вокзалу планують звести готель та багатоповерхівку

2863 0
Учасники архітектурно-містобудівної ради під час засідання зауважили, що спершу цей проєкт мали б розглядати на консультативній раді управління історичного середовища, і лише після того на містобудівній.
Фото: візуалізації із презентації розробника

Фото: візуалізації із презентації розробника

У Львові планують звести житлову багатоповерхівку, а також готель на вулиці Залізничній, 26. Відповідний проєкт представили на повторний розгляд архітектурно-містобудівної ради 9 липня. Йдеться про ділянку у Залізничному районі Львова, поблизу головного вокзалу на території, де колись були склади «Укрпошти».

Основним зауваженням, за словами доповідача та розробника Дмитра Яреми, було недотримання норм щодо пожежної безпеки у житловому будинку, а також були зауваження стосовно внутрішнього двора, його пропонували зробити максимально зеленим.

«Ми зробили схему пожежної евакуації. Пожежна машина може заїхати у внутрішній двір, також ззовні доступ забезпечено. Двір пропонували зробити максимально зеленим, забрати звідти парковку, але гостьові місця мають бути. На підземному паркінгу маємо з необхідних 76 - 85 місць», – каже він.

Дмитро Ярема також додав, що забудова відповідає детальному плану територій. Найвища будівля матиме 7 поверхів, а на даху планують облаштувати відпочинкову терасу. 

«У детальному плані вказано житло, як від вулиці Залізничної, так і всередині ділянки. Ми проєктуємо житло всередині ділянки, але від вулиці Залізничної – готель. Житлова частина в глибині вулиці буде мати сім поверхів», – зазначив він.

Учасники архітектурно-містобудівної ради під час засідання зауважили, що спершу цей проєкт мали б розглядати на консультативній раді управління історичного середовища і лише після того на містобудівній.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року приватна фірма отримала дозвіл на зміну цільового призначення земельної ділянки на вулиці Залізничній, 26. Вона колись належала «Укрпошті». Відповідно до розпорядження голови ЛОДА її передають для будівництва готельно-офісного житлового комплексу. На Залізничній, 26 колись були склади «Укрпошти». Весною 2020 року, ПП «Юридична фірма «Сфінкс» придбала ці виробничі приміщення, а це 7 будівель, понад 2 тисячі м² площі, в «Укрпошти». Заплатили за них 18 мільйонів гривень. Стартова ціна була 8 мільйонів.

Після цього ЛОДА надала приватній «Юридичній фірмі «Сфінкс» дозвіл на відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення.

За даними YouControl, львівське ПП «Юридична фірма «Сфінкс» працює у сфері права і займається наданням в оренду власного чи орендованого нерухомого майна. Її власником є Роман Колодій і Пайовий венчурний недиверсифікований закритий інвестиційний фонд «Лев капітал».

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!