Бізнес відреагував на відставку глави Нацбанку

2096 0
Там закликають владу забезпечити незалежність НБУ.
Фото: Версії

Фото: Версії

У «Європейській бізнес-асоціації» відреагували відставку голови Нацбанку Якова Смолія та його заяву про політичний тиск. Такм закликають українську владу не допустити підриву незалежності Нацбанку. Своє звернення асоціація оприлюднила у на сайті.

«Європейська бізнес-асоціація глибоко схвильована ситуацією, що відбувається навколо НБУ та його керівництва. Так, тиск на представників НБУ є негативним сигналом для іноземних інвесторів та міжнародних компаній, що працюють в Україні, оскільки ставлять під питання безпеку, справедливість та рівність усіх перед законом в Україні», – йдеться у заяві.

У бізнес-асоціації закликають владу забезпечити незалежність НБУ.  

«Крім того, надзвичайно важливою є кандидатура голови Центробанку – професіонала своєї справи, метою якого буде дійсно результат та продовження розпочатих реформ. Адже якщо дивитись на минулі роки, Національний банк забезпечив значне зниження інфляції, провів валютну лібералізацію, оздоровив банківську систему, тощо», – кажуть у бізнес-асоціації.

Напередодні голова Нацбанку Яків Смолій повідомив, що написав на ім'я президента заяву про відставку. Обґрунтуванням цієї заяви Смолій назвав «системний політичний тиск», який заважав йому виконувати свої обов’язки. Цю заяву вже погодив президент Володимир Зеленський та передав її на розгляд Верховної Ради.

Одразу за звільненням Якова Смолія, у Мінфіні скасували угоду про розміщення облігацій на суму 1,75 млрд доларів.

Додамо, що Яків Смолій керує Нацбанком із 2017 року.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!