Блаженніший Любомир Гузар про християнський патріотизм

2481 0
Нещодавно Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) зустрівся із львівськими підприємцями, щоб поміркувати над тим, як у часі сьогоднішніх реалій будувати рідну хату. Зустріч ініціювала Львівська бізнес школа. Tvoemisto.tv пропонує думку Блаженнішого про національну єдність та християнський патріотизм.

Блаженніший вважає, що зараз українці як ніколи потребують єдності: «Як каже наша пісня: «Все на світі можна обирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину». Господь Бог дав так, що я народився українцем і я маю обов’язок дбати про свій народ. Пригадуєте 10 заповідей Божих, одна з них «шануй отця і матір, і буде тобі добре на землі». Ми любимо всіх людей на світі, маємо любити, але особливі любов і опіка мають бути до батьків. Батьківщина - це в широкому значенні національна родина. Митрополит Шептицький дуже категорично говорить про християнський патріотизм. Але треба любити свій народ, але не можна ненавидіти інший. Думаю, це має нас навчити як відноситися до рідної країни, народу, але не можна, водночас, дозволяти собі ненавидіти когось».

Читайте також: 7 тез Блаженнішого Любомира Гузара про те, як будувати рідну хату 

Записала Вікторія Петрик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!