Блаженніший Святослав відзначає 30-річчя священства

648 0
Він отримав священниче рукоположення в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові.
Блаженніший Святослав / Фото: ЛМР

Блаженніший Святослав / Фото: ЛМР

Тридцять років тому, 26 червня 1994 року, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав отримав священниче рукоположення з рук кардинала Мирослава-Івана Любачівського в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові. Про це повідомили у департаменті інформації Української греко-католицької церкви.

Рішення стати священником було зумовлене високою релігійністю батьків і близьких родичів Блаженнішого Святослава. Однак вирішальним моментом стало знайомство з отцем Михайлом Косилом, священником підпільної Церкви, який довгі роки виконував обов’язки ректора підпільної духовної семінарії Івано-Франківської єпархії.

«Отець Михайло Косило був для мене учителем священничої жертовності, ревності та чистоти. Його харизматичний вплив допоміг мені вирішити йти цим шляхом і саме в неодруженому стані. Свого часу він двічі сидів у в’язниці за священничу діяльність і був призначений ректором підпільної семінарії. Зустріч з такою особистістю стала вирішальним поштовхом для мого вибору»– поділився Блаженніший Святослав.

Перша Літургія, яку відслужив о. Святослав

У 1991–1992 роках Предстоятель УГКЦ навчався в Центрі філософсько-богословських студій «Дон Боско» в Буенос-Айресі (Аргентина). «Коли я повернувся з армії і хотів продовжувати підготовку до священства, обставини змінилися. Це вже не була підпільна семінарія. Я потрапив у групу, яку формували для навчання в Аргентині, на прохання владики Андрія Сапеляка. Там я навчався до 1993 року і закінчив курс філософії, необхідний для підготовки до священства».

Нагадаємо, що у новині опублікували актуальні висловлювання та думки Блаженнішого та фото його життя.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!