Україна

«США підтримуватимуть Україну від авіації до ППО, від дронів до розмінування», – Блінкен

778 0
14 травня держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав Київ та озвучив промову.
скриншот з прямої трансляції

скриншот з прямої трансляції

У вівторок, 14 квітня, до Києва прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Він сказав, що майбутня безпекова угода між Сполученими Штатами та Україною передбачатиме військову допомогу Києву і допоможе йому вступити в НАТО. Це він озвучив під час промови в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського.

«Згідно з нашою десятирічною угодою, Сполучені Штати підтримуватимуть оборону й безпеку України в низці вкрай важливих сфер – від авіації до ППО, від дронів до розмінування», – зазначив він.

Блінкен сказав, що, якщо росія або будь-хто ще нападе на Україну, то США негайно спільно з Україною працюватиме на найвищому рівні, аби узгодити найкращу відповідь на загрозу.

За словами Блінкена, безпекова угода України та США допоможе прискорити зусилля з розбудови українського оборонно-промислового комплексу, що дозволить у довгостроковій перспективі менше покладатись на військову допомогу інших держав, а також сприяти економічному зростанню.

«Я тут, щоб сказати вам важливий меседж - США продовжують підтримувати Україну», – додав держсекретар США. 

Нагадаємо, 3 травня до Львова із робочим візитом прибув очільник МЗС Великої Британії Девід Камерон. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!