«Блокаду завершено». Білоруські і російські фури мають покинути ЄС

3556 0
Сьогодні, 9 квітня, активісти розбирають блокади з пунктів пропуску на польсько-білоруському кордоні. ЄС дослухався до їхніх вимог.
Фото: Ірина Земляна

Фото: Ірина Земляна

До 16 квітня всі фури з Росії і Білорусі мають покинути територію Європейського Союзу. Блокаду на польсько-білоруському кордоні у с. Кукрикі  в Польщі завершили. Про це сьогодні, 9 квітня, повідомила українська активістка, співорганізаторка блокади пунктів пропуску на польсько-білоруському кордоні Наталка Панченко.

«Якщо коротко, то до 16 квітня всі фури з росії і білорусі змушені покинути територію Європейського Союзу. Більше подробиць завтра зранку, а поки Слава Україні! Дякуємо за увагу, Ваша Наталка Панченко і нереальні люди, які всі ці дні тримали фури голими руками. Рішення про п’ятий пакет санкцій ЄС проти росії уже офіційно опубліковано»,– розповіла вона.

Наталія Панченко розповіла, що блокування пунктів пропуску проходила дуже важко, людей закидували пітардами та вибуховими пакетами, їх оточували і намагалися побити, погрожували. Вона додала, що сьогодні, 9 квітня, активісти розбирають блокади з пунктів пропуску.

Додамо, що рада ЄС запровадила п'ятий пакет економічних і персональних санкцій проти Росії за її «агресивну війну» проти України. Пакет затвердили учора, 8 квітня. Узгоджений пакет включає низку заходів, спрямованих на посилення тиску на російський уряд та економіку, а також на обмеження ресурсів Кремля для агресії.

Нагадаємо, що активісти блокували польсько-білоруський кордон для російських і білоруських фур, які попри санкції везли повні машини товарів, які повиходили з ринку. Через вторгнення в Україну Росія обійшла Іран і Північну Корею і перетворилась на найбільш підсанкційну державу у світі. Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомив, що за останні 8 років Росія отримала найбільше санкцій, ніж Північна Корея, М'янма, Чилі, Куба, Китай, Іран, Північна Африка та Сирія за 70 років. 

Через війну в Україні світові гіганти покидають російські ринки, від цього економіка агресора може спуститись до рівня 1998 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!