Близько 100 об’єктів культурної спадщини пошкодила росія на Київщині

952 0
Окупанти цілеспрямовано трощили носії української культури.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Київській області пошкоджені 84 об’єкти культурної спадщини, 24 культових споруд та 16 меморіалів. Про це повідомляє голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. 

«Під час повномасштабного вторгнення в Україну окупанти знищують все на своєму шляху. На Київщині пошкоджень та руйнувань зазнали не тільки об’єкти соціальної інфраструктури. Також постраждали від обстрілів і заклади культури, пам'ятки історичної спадщини та культові споруди. Наразі вже маємо пошкодження 84 об’єктів культурної спадщини, 24 культових споруд та 16 меморіалів», – пояснює він. 

Серед них – центри дозвілля, бібліотеки, будинки культури та клубного типу, кінотеатри та заклади мистецької освіти. 

Читайте також: НАТО співпрацює з оборонними компаніями, щоб збільшити постачання зброї в Україну, – Столтенберг 

«Окупанти цілеспрямовано руйнували не тільки будівлі, а й трощили носії української культури: книги, рушники, національні костюми, інструменти та інші предмети місцевих музейних фондів», – додає Кулеба. 

Нагадаємо, на Київщині запрацював віртуальний музей пам’яті війни, в якому можна побачити, як виглядає Київська область після воєнних дій та окупації російських військових. За допомогою 3D-турів відвідувачі зможуть потрапити в жахливу реальність, яку принесла із собою війна в Ірпінь, Бучу, Гостомель, Горенку та інші містечка й села.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!