Близько 40 онкохворих діток зі Львова доправили на лікування до Польщі

32540 0
Найменшому пацієнту всього лише три тижні.
фото: зумсдц

фото: зумсдц

Близько 40 дітей віком до 18 років з Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру та евакуйовані пацієнти з інших областей, де зараз тривають воєнні дії, доправили до Польщі. Там, у Варшаві та Кракові, вони продовжать лікування у клініках. Усі діти виїхали у супроводі дорослих та винятково за бажанням батьків.

«Маленькі онко- та онкогематологічіні пацієнти Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, яким життєво необхідно безперервне лікування, на час війни перебуватимуть у спеціалізованих лікарнях Польщі», – повідомляє пресслужба медзакладу.

Читайте також: У львівський госпіталь прибули 82 поранених захисники. Важкий немає

Найменшому пацієнту всього лише три тижні.

Діток і їхніх родичів-супровідників, а це понад 100 людей, евакуйовували під наглядом українських медиків Центру – Романа Кізими, Ірини Цимбалюк-Волошин, Ольги Дорош, а також львівського консула Рафала Коцота та з особистим супроводом польських колег Paweł Szczuciński.

Нагадаємо, що напередодні у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі вперше в Україні відкрили центр трансплантації кісткого мозку у дітей. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!