Браму каплиці Боїмів демонтують для реставрації

2082 0
Реставрацію проводитимуть українські та німецькі фахівці упродовж п’яти тижнів.
Фото: velukuy.blogspot.com

Фото: velukuy.blogspot.com

Металеву браму каплиці Боїмів демонтують для відновлення на замовлення Львівської національної галереї мистецтв. На час реконструкції брами в каплиці Боїмів буде встановлена тимчасова, металева брама.

«Каплиця зведена у стилі пізнього відродження, є унікальною пам'яткою архітектури. Адже це чи не єдиний сакральний об'єкт у Східній Європі, фасад котрої прикрашений елементами нідерландського маньєризму – течії, що зародилась під час мистецької ренесансної кризи» – розповів Tvoemisto.tv голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Андрій Салюк.

У березні 2017 року була створена робоча група з експертів, метою якої є реконструкція вхідних дверей та решітки. Також окрім львівських фахівців над брамою працюватимуть німецькі реставратори.

«У рамках німецько-української співпраці ми надаємо технічну підтримку для реставрації цього об'єкту. Наш експерт, реставратор металу Андреас Альтгаммер, супроводжуватиме реставраційні роботи з фахової сторони, – зазначив керівник проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Юрген Лембке. – Ми сподіваємося, що містяни зможуть побачити відновлену браму у рамках відзначення Днів європейської спадщини, що проходитимуть 9-10 вересня цього року»

Після демонтажу браму транспортують до майстерні, де її відновлюватимуть впродовж 5 тижнів. 

Катерина Бігун

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!