Бригади зі Львівщини відновлюють зруйновані росіянами будинки на Херсонщині

1051 0
Львівщина долучилась до проєкту «Пліч-о-пліч», що має на меті допомогти відбудувати громади Херсонщини.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

Дві бригади зі Сокальщини замінюють пошкоджені вибухами ворожих ракет вікна та покрівлі приватних будинків у селі Нова Зоря, що на Херсонщині. 

Джерело: Львівська ОВА

«Наші бригади замінюють вікна та покрівлю у будинках, де такі роботи потрібно здійснити першочергово. Село налічує пів сотні будинків, кожен з яких має різні ступені ушкоджень, але ми ремонтуємо спочатку ті, в яких навіть зараз проживають люди. Також є багато жителів, які очікують на ремонт своїх будинків, щоб в подальшому повернутися назад», – розповів член бригади, яка допомагає відбудовувати Херсонщину, Руслан Гоневич. 

Також він додав, що у багатьох будинках відсутні перемички між вікнами, тому роботи зі заміни потрібно проводити максимально обережно. Вікна та дахи пошкоджені у всіх будинках.

Читайте також: У Львові 280 мешканців звернулися по компенсацію за пошкоджене майно внаслідок ракетної атаки

Зазначимо, що Львівщина – один з 15 регіонів України, які долучилися до проєкту «Пліч-о-пліч», що має на меті допомогти відбудувати громади Херсонщини, які найбільше постраждали від агресії росії. Наша область взяла під свій патронат селище Біла Криниця, села Нова Зоря і Таврійське. Загалом в межах проєкту «Пліч-о-пліч» Львівщина планує відновити понад 300 об’єктів.

Нагадаємо, що зранку 15 серпня окупанти завдали масованого ракетного удару по Львову та області. Детальніше про наслідки за посиланням.

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!