Британія внесла Медведчука і ще понад двісті осіб до списку санкцій

1519 0
Санкції зосередили на структурах, що підтримували окуповані райони Донецької і Луганської областей.
Віктор Медведчук

Віктор Медведчук

Британія внесла до санкційного списку ще 206 російських фізичних і юридичних осіб, в тому числі санкції введені щодо затриманого напередодні кума Путіна Віктора Медведчука. Про це повідомляє «Європейська правда».

«Після жахливих ракетних обстрілів мирних жителів на сході України ми сьогодні накладаємо санкції на тих, хто підтримує незаконні відокремлені регіони та є причетними до звірств проти українського народу», – заявили у МЗС Британії.

Зазначимо, що санкції зосередили на тих структурах, які підтримували окуповані райони Донецької і Луганської областей.

Серед тих, чиї активи підлягають замороженню, є Віктор Медведчук, затриманий напередодні в Україні, а також російський нафтовий магнат і головний акціонер «Лукойла»  Вагіт Алекперов, чиї статки в минулому році оцінювалися в 25 млрд доларів.

У МЗС також додають, що від завтра забороняють імпорт російського чавуну та сталі, а також експорт квантових технологій та передових матеріалів, яких так потребує путін. 

Читайте також: Зеленський повідомив про затримання Медведчука

Нагадаємо, що СБУ провела багаторівневу  спецоперацію із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума путіна Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на українців, які потрапили у російський полон. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!