«Будемо разом святкувати Воскресіння Христове». Львівський скансен кличе водити гаївки і веснянки

1835 0
Організатори закликають слідкувати за інформацією на офіційних сторінках Музею, адже можливі зміни.

Львів’ян і гостей міста запрошують на Великдень до Шевченківського гаю. Львівський музей народної архітектури та побуду ім. Климентія Шептицького знайомитиме відвідувачів з давніми українськими традиціями, про це йдеться на Фейсбук-сторінці Музею.

«У світле свято Великодня ми вітаємо та гуртуємося, знайомимо з давніми традиціями і пригощаємо гостей!

Будемо разом святкувати Воскресіння Христове, водити гаївки і веснянки та вчити давні танці разом із музичними фольк гуртами», – пишуть організатори і закликають слідкувати за інформацією на офіційних сторінках Музею, адже можливі зміни.

Великдень, 16 квітня, неділя

13:00-18:00

  • «Гаївки для найменших» – Тут малечу вчитимуть водити «Жучка», стародавніх ігор та забавлянь (хата зі с. Либохора 1812 р.);
  • Гаївки з ОУМ «Спадщина» – Жива традиція, що підтримується десятиліттями: будемо водити кривий танець, вербовую дощечку, струмок, подоляночку, хорти і вовки, царівну, мости, голубку. А також грати в шума, моргалки, ремня, а хлопці ще будуватимуть вежу та слона (стодола зі с. Либохора, галявина біля озера);
  • «Велика гаївка на галявині» – за участю фольклорних та етно-гуртів Капела Д’горі, Етерія / Eteria, ДРИҐ  – традиційні танці та співи у Львові, NAZVA, спеціальний гість – Юрій Йосифович (головна галявина, біля дзвіниці зі с. Хоросно);
  • Презентація збірника гаївок – Можна послухати, придбати збірничок і самим навчитися співати гаївок та веснянок (кошти від продажу збірничка йдуть на благодійну допомогу ЗСУ). Місце та час перезентації невдовзі повідомимо, стежте, будь ласка, за оновленнями.

Обливаний понеділок у Гаю, 17 квітня, понеділок

13:00-18:00

  • «Велика гаївка на галявині» – за участю фольклорних та етно-гуртів Пиріг і Батіг, BanduraGirl та Lemko Bluegrass Band (головна галявина, біля дзвіниці зі с. Хоросно).

Львівян та гостей міста також заликають відвідати діючі виставки у музеї – виставочку писанок в малому залі «В укритті» та виставку живопису Уляни Нищук «Заквітчані» у школі зі села Бусовисько.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!