Будівництво на Стрийській: чи забудовують землю ЛАЗу?

5505 0
У Львові на вулиці Стрийській, 45 розпочали будівництво багатоквартирних житлових будинків. Ця адреса співпадає з адресою Львівського автобусного заводу, тож у ЗМІ почали з’являтися повідомлення, що забудовують власне територію заводу. Tvoemisto.tv вирішило з’ясувати, хто веде будівництво за адресою Стрийська, 45 і чи має він земельний конфлікт з ЛАЗом?
Фото: Сергій Бобра

Фото: Сергій Бобра

Як ми з’ясували, забудовник, ТзОВ «Леви міста» отримало право власності на землю за адресою Стрийська, 45 на підставі договору купівлі-продажу. Відповідну ухвалу про продаж землі депутати Львівської міської ради прийняли 12 грудня 2006 року. У документі йдеться про те, що землю площею 1,0787 га продали «для обслуговування споруд» за понад 2 млн грн.

Інформацію про право власності ТзОВ «Леви міста» tvoemisto.tv підтвердила голова Сихівської районної адміністрації Львова Ірина Маруняк.

«Є державний акт на право власності на цю землю, виданий ТзОВ «Леви міста» у 2007 році. Також є наказ департаменту містобудування Львівської міськради від 24.09.2014, яким затвердили умови та обмеження щодо будівництва тут цим ТзОВ багатоквартирних житлових будинків з громадськими приміщеннями та підземним паркінгом. Також є декларація про початок виконання підготовчих робіт, видана Інспекцією держархбудконтролю – власне на будівництво багатоквартирних житлових будинків. Роботи почали виконувати приблизно два тижні тому», – розповіла вона.

Цю інформацію tvoemisto.tv  підтвердив і керівник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міськради Сергій Коровайник: «Виданий офіційний наказ на забудову цієї земельної ділянки. Там мають будуватися багатоквартирні житлові будинки з громадськими приміщеннями та підземним паркінгом. Адреса – Стрийська, 45».

На запитання чи проводиться будівництво на території ЛАЗу, він сказав: «Я не думаю, що там є якийсь конфлікт землекористувачів, ця ділянка є у власності і це більше, ніж гектар землі. Претензій від заводу немає, якщо вони б були, про них було б вже відомо, тож територію заводу не забудовують».

Tvoemisto.tv намагається взяти коментарі щодо цієї ситуації і у фірми-забудовника, і у ЛАЗУ, однак з ними немає зв’язку. Ми готові опублікувати позиції обох сторін, якщо вони вважають за доцільне їх надати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!