Будівництво трамвайної колії на Сихів. Фоторепортаж

5779 0
У Львові триває робота з будівництва трамвайної колії на Сихів. Мер Садовий обіцяє, що головні роботи будуть завершені до кінця року. Tvoemisto.tv вирішило подивитися, як відбувається цей процес.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

3 вересня 2015 року, під час чергового візиту на будівництво трамвайної колії, мер Львова Андрій Садовий запевнив, що «роботи тривають чітко за графіком. Жодних проблем сьогодні немає. До кінця цього року весь основний об’єм робіт має бути виконаний». Однак що саме розуміється під «основний об’єм робіт» він так і не пояснив. Як і те, чи ще цього року перші трамваї поїдуть на Сихів. Хоча ще 27 квітня 2015 року він заявив: «Ми хочемо, щоб до кінця цього року трамвайна колія була повністю прокладена. Оптимальний варіант – щоб цього року ми могли цим трамваєм проїхати з центру на Сихів».

Станом на 26 червня у ході будівництва трамваю на Сихів на відрізку від вул. Вернацького до вул. Угорської вже замінені майже усі інженерні мережі, облаштовано 70% трамвайних рейок та більша частина тротуарів. На відрізку від вул. Угорської до вул. Свенціцького роботи перебувають на більш ранньому етапі: демонтовано трохи менше 50% дорожнього покриття, на третину виконано ремонт підземних комунікації, прокладено 18% трамвайних плит та 10% рейок. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладуть по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини, до «Санта-Барбари». Загалом під час будівельних робіт, які складаються з двох частин (ЛОТ 1: (вул. Угорська – вул. В. Вернадського) довжиною 3 661,5 метрів; ЛОТ 2: (вул. І. Свенціцького – вул. Угорська) довжиною 1 981,5 метрів), буде прокладено близько 5,2 км колії, загальна довжина колії – 11,5 км. Попередньо по маршруту буде облаштовано по 10 зупинок у кожну сторону, тобто загалом 20 зупинок.

Читайте також: У Львові облаштують трамвайні зупинки для людей з особливими потребами

Вартість робіт по контракту складає 17,805 млн. євро. Фінансування проекту охоплює кредит ЄБРР – 6 млн євро, грант німецького уряду – 5 млн євро і 6,8 млн євро з міського бюджету. Будівництвом займається турецька компанія «Онур».

Опублікував Ігор Саджениця

Фото: Андрій Поліковський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!