«Ціна буде зростати». Що з нерухомістю у Львові та чи планують будувати більше житла

8774 0
За останній місяць є звернення від забудовників щодо нових містобудівних умов та обмежень.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

У Львові продовжуватимуть будівництво житла, проте не в таких масштабах, як раніше. Забудовники, які почали будувати до війни, відновили і продовжують свою роботу, однак щодо нових проєктів будівництва є обережний підхід. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

«Ми маємо зараз таку ситуацію, як перехідний період, вона коливається. Якщо говорити про нові проекти, то з одного боку, до них є обережний підхід. Адже до кінця ніхто не може сказати, яка буде собівартість. При тому купівельна спроможність людей буде падати. Я оптимістично ставлюся до майбутнього житлового ринку у місті, адже якщо взяти Україну загалом, то як будувати не у Львові, то де?», — сказав він.

Читайте також: Чи є у Львові попит на придбання нового житла і якому помешканню нині віддає перевагу покупець

За його словами, собівартість будівництва зросла, а це означає, що ціна квадратного метра так само буде збільшуватись. Він зазначив, що за останній місяць є звернення від забудовників щодо нових містобудівних умов та обмежень. 

«Якщо є зацікавленість від забудовників, то ці проєкти будуть реалізовувати. Звичайно, що всі очікують стабілізації ситуації, і кожна крилата ракета, яка залітає на Львівщину, викликає страх, але коли буде посилена ракетна оборона не тільки в області, але й загалом, то мені видається, що рух піде», — зазначив Любомир Зубач. 

Він додав, що для забудовників зараз важливо трохи змінити акценти, а саме будувати більш якісне житло, можливо, дорожче, яке все одно знайде свого покупця. 

«Стандарти якості були рекомендовані виконавчим комітетом  гуманна високість, шість-вісім поверхів з можливістю окремих акцентів, якщо це житловий комплекс закритті для машин двори, підземні паркінги, тобто багато речей, які додають комфорту проживання. Для нас важливо, щоб нове житлове будівництво впровадили, але щоб воно не створювало негативних наслідків для того мікрорайону, де це відбувається», — додав він. 

Читайте також: Оренда житла подорожчала майже у всіх регіонах. На скільки на Львівщині 

Більше про нерухомість, будівництво житла для переселенців та індустріальні парки Львова дивіться сьогодні у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» на сторінці у Фейсбук і на Ютуб-каналі

Нагадаємо, вартість оренди житла у Львові стабілізувалася й повернулася приблизно до цінової політики, що була до повномасштабного вторгнення у валютному еквіваленті. 

Антоніна Костик

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!