«Будують, творять і захищають». Зеленський привітав українців з Новим роком

4567 0
Україну творять і єднають надзвичайні люди різних спеціальностей та з різних регіонів.
Фотоскрін з відеопривітання

Фотоскрін з відеопривітання

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Новим 2022 роком. У своїй промові він сказав про те, що сьогодні Україну єднають надзвичайні люди, і наступний рік точно буде кращим, хоча поки що не всі цілі досягнуті.

Читайте також: Чого найбільше хочуть українці на Новий рік, – опитування

Президент говорив про фахівців багатьох галузей – лікарів, вчителів, спортсменів, військових, рятувальників, шахтарів та багатьох інших, завдяки кому сьогодні держава – незалежна, єдина та розвинена. Частину з них, тих, хто прославився досягненнями та здобутками у 2021 році, Володимир Зеленський зібрав за спільним столом у Маріїнському палаці. Наприклад, з львів’ян можна було побачити директора клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олега Самчука.

 «Відважні та відповідальні, неординарні та небайдужі, волелюбні і дуже працелюбні. Мільйони вас, що разом є одним великим «ми». Настільки великим, що у світі немає будівлі, де можна було б зібрати всіх. Тож лише частинка наших великих громадян України сьогодні знаходиться тут. Нарешті вас побачать усі. Нарешті Україна познайомилась між собою. І нарешті я можу сказати особисто всім вам, кожному, кожній дякую», – сказав президент Зеленський.

У своїй промові глава держави пригадав, як українці відзначали 30-ту річницю Незалежності, сказавши, що нарешті нас «об’єднало не лихо, а свято, ми вчимося єднатися не проти когось, а за себе, вчимося поважати один одного й самих себе». Згадав виступ України на Євробаченні, порятунок українськими військовими людей в Афганістані, і також сказав про закон про олігархів, якого «вперше злякалися».

Зеленський додав, що упродовж 2021-го усі старалися працювати так, щоб замість «досі немає» українці могли сказати «нарешті є», і сказав про те, що планують зробити або вже роблять.

«Цього року ми старалися, аби замість багатьох таких «досі нема» українці моли сказати «нарешті є» про різні речі в різних регіонах України. Щоб люди у Запоріжжі могли сказати: «Нарешті є міст». У Дніпрі та Миколаєві: «Нарешті є траса». «Нарешті новий аеропорт» - в Одесі. Нарешті з’являється держава у смартфоні. Нарешті зявиться економічний паспорт у наших діточок. «Нарешті є дорога» - могли сказати всі ми в усій Україні. «І нарешті у нас нормальна зарплата» - могли сказати наші лікарі», – зауважив Володимир Зеленський.

Водночас запевнив, що питання зростання зарплати у вчителів є ціллю на 2022 рік. Головною ціллю назвав поки що незавершену війну з Росією та повернення українських територій. А новорічне привітання президент Зеленський завершив побажанням єдності в родинному колі, на території України, поверненням Донбасу та Криму, процитувавши слова з пісні Софії Ротару «Одна калина».  



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!