Будь-який бізнес зможе отримати кредит під 0%, – Зеленський

1198 0
Такий кредит для підприємців буде доступний на час воєнного стану.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив про розширення програми кредитування для підприємців «Доступні кредити 5-7-9%». На час воєнного стану ставка по кредиту становитиме 0%. Про це президент повідомив у вечірньому відеозверненні. 

«Наш уряд уже підготував рішення про розширення програми кредитування для підприємців на базі програми «5-7-9%» створюємо нову можливість. Будь-який бізнес зможе отримати кредит під 0%. На час воєнного стану плюс 1 місяць після війни», – сказав він. 

Далі буде мінімальна ставка – 5%. А загальний обсяг кредиту може бути до 60 мільйонів гривень.

Читайте також: Платіжна система PayPal повноцінно запрацювала в Україні 

Наступне, про що заявив президент, це те, що завтра Кабмін проголосує за масштабне скорочення регуляцій бізнесу. Відтак, для абсолютної більшості бізнесів в Україні працюватиме декларативний принцип: оголосив про початок діяльності – і вільно працюєш.

І третє – Зеленський доручив знайти законодавчу можливість гарантувати громадянам 100% їхніх вкладів у банках.

«Доручив знайти таку законодавчу можливість, аби держава гарантувала 100%, не частину, як зараз, як завжди, а повністю весь депозит», – сказав він. 

Додамо, що зараз сума гарантування вкладів фізичних осіб та ФОПів становить 200 тисяч грн. Її планували підвищити до 400 тисяч грн, проте закон не встигли схвалити до початку війни.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!