Будинок Львівської прокуратури планують відкрити для екскурсій

1735 0
Спершу екскурсії водитимуть для студентів-правників.
Фото: lvivcenter.org/

Фото: lvivcenter.org/

Будинок Львівської прокуратури, що на просп. Шевченка, 17-19, уперше за довгий час планують відкрити для відвідувачів. Про це Tvoemisto.tv повідомила речниця обласної прокуратури Юлія Шевченко.

Читайте також: Нетуристичний Львів: прокуратура в готелі та вілла-зоопарк

«Відкриваємо прокуратуру! Відтепер можна помилуватися інтер’єром, а також дізнатися цікаві історії про саму споруду», – каже у відео, яке опублікували на каналі прокуратури Львівської області, її очільниця Ірина Діденко.

За словами Юлії Шевченко, поки що раз або кілька разів на тиждень будуть організовувати екскурсії для студентів правничих спеціальностей. Водночас прокуратура розробляє механізм, яким чином можна водити екскурсії для всіх охочих, адже це режимний об’єкт. 

Наразі у прокуратурі шукають державну установу, яка організовує екскурсії і готова виділити окремого екскурсовода для цього.

Читайте також: Військовій прокуратурі погодили будівництво 5-поверхівки на Мечнікова у Львові

Додамо, що будівлю прокуратури у Львові спорудили у 1907-1910 роках. Спочатку вона була кам’яницею Торгово-промислової палати. Її  проектував Альфред Захаревич разом із Тадеушем Обмінським. В радянські часи тут містився міський комітет комуністичної партії та центральний лекторій. У 90-х роках у кам’яниці почала працювати прокуратура Львівської області.

Ольга Коваль


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!