Київ

Будинок письменниці Вовчок в Києві хочуть реконструювати під громадський простір

860 0
Вартість розробки проєктної документації складе близько 1 млн грн
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Національний центр «Мала академія наук України» планує реставрацію будинку, де у 1902 році жила українська письменниця Марко Вовчок. Про це свідчить оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Згідно із оголошенням, Мала академія наук України провела тендер на суму в 1 млн гривень для розробки необхідної для реставрації науково-проектної документації (на стадії робочого проекту). ФОП Лисенкова Вероніка Миколаївна запропонувала за свої послуги 995 тис. 385 гривень. Ця підприємиця – єдиний учасник торгів, що відбулися. Скоріше за все, вона і буде визнана переможцем тендеру.

Друге оголошення замовника стосується розробки ескізного проекту відповідно до просторової концепції бібліопростору будівлі. В цьому випадку закупівля була проведена без використання електронної системи. Договір на суму 98 тис. 670 гривень був укладений з ФОП Сах Роман Ігорович.

Третє оголошення – про розробку вже не ескізу, а робочого проекту. Його робитиме той же підприємець Сах за 97 тис. 320 гривень.

Зазначимо, від 19 травня 2023 року відкриті торги на Prozorro знову проходитимуть з аукціонами: набула чинності постанова Кабміну (№471) від 12 травня, яка повертає раніше тимчасово скасовані через тривалі блекаути трираундові аукціони в публічні закупівлі.

Тепер правила аукціонів будуть як і належить: кожен учасник має три кроки на пониження своєї ціни, а право останнього кроку отримує той, хто надав найнижчу ціну при подачі пропозиції. Водночас згадана постанова передбачає, що замовник може самостійно прийняти рішення про проведення відкритих торгів без аукціону – якщо надасть обґрунтування такого свого рішення. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!