Київ

Будинок Саксаганського, який постраждав від російського обстрілу, планують відреставрувати

516 0
Будинок постраждав внаслідок військової агресії рф.
Будинок на вулиці Жилянській, 96

Будинок на вулиці Жилянській, 96

Історичний будинок на вулиці Жилянській, 96, де жив Панас Саксаганський, планують відреставрувати за 12,6 млн гривень. Про це йдеться на сайті Prozorro

Зазначається, що будинок постраждав внаслідок військової агресії рф. Під час реставрації мають посилити старі цегляні стіни металевим каркасом, заповнити шви стін та карнизів, очистити приміщення від сміття, заповнити шви у цегляній кладці, замінити двері на горищі на нові, демонтувати покрівлю, відливи та водостічні труби.

А ще з вікон знімуть грати та демонтують старі віконні та дверні коробки. Замість них встановлять металопластикові конструкції та зроблять точний профіль ліпного карниза стелі для того, щоб виготовити шаблон для відновлення.

Будинок планують відреставрувати до 15 жовтня 2024 року, а сам аукціон призначений на 29 лютого.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!