Як вберегтися від чадного газу

3073 1
У Львові почастішали випадки отруєння чадним газом. Так, днями у Львові отруїлись чадним газом 4 особи, з них 2 дитини. А вчора від чадного газу госпіталізували 2 осіб, повідомтили у прес-службі Львівської мерії. Тож управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення застерігає львів’ян від отруєнь і нагадує основні правила користування газом.
enugg.com

enugg.com

Основні правила користування газом

При наявності запаху газу дзвоніть за телефоном — 104.

Не перевіряйте витоку газу вогнем (сірниками).

Не дозволяйте дітям та стороннім людям користуватися газом.

Не залишайте палаючі прилади без нагляду.

Не заходьте в підвал з відкритим вогнем.

На кухні спати ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ.

Перед розпаленням опалювальних печей або водонагрівних приладів провітріть приміщення, після чого перевірте тягу у димарі. При відсутності тяги газом користуватися ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ.

Не перекаляйте опалювальні печі.

Під час користування ванною гасіть вогонь у колонці.

Під час користування газовою плитою або іншим газовим приладом в приміщенні тримайте відчиненою кватирку.

Великі каструлі на плиту можна ставити тільки на конфорки з високими ребрами або підставку.

Газові плити треба утримувати в чистоті.

Користуватися опалювальною піччю, яка має тріщини або шибери, КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ прив'язувати мотузки до труб та сушити білизну над газовою плитою.

КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ спати під час опалення печей.

Вимагайте від ЛКП своєчасного і якісного очищення димарів та ремонту опалювальних печей. Вимагайте від дільничного слюсаря перевірки всіх газифікованих пристроїв. Технічне обслуговування газових пристроїв виконується за заявками абонентів.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Головна небезпека полягає у тому, що чадний газ через легені швидко проникає в клітини крові, замінює собою кисень, що міститься в еритроцитах. Внаслідок цього, в організмі виникає кисневе голодування – гіпоксія.

Основними симптомами та ознаками отруєння є:

- головний біль та нудота, задуха;

- затьмарення свідомості, м’язова слабкість;

- почервоніння шкіри обличчя та рук.

При виявленні ознак отруєння чадним газом необхідно негайно викликати швидку медичну допомогу та негайно вийти (або винести потерпілого) на свіже повітря.


Читайте також:
4 Лютого, 2015 11:03
Львів`янин Як вберегтися від чадного газу?!!!Львівська мерія нам розповідає як вберігтися від чадного газу, розуміючи що це в першу чергу вони винні в смертях та отруянні львів`ян!!!!! Адже всі ЛКП та ЖЕКі Львова підпорядковані саме Львівській міській раді! Так, саме ці ЛКП та ЖЕКи зобов`язані провіряти димовентканали наших помешкань мінімум два рази на рік, оплата за це включена в вартість квартплати, саме вони зобов`язані відслідковувати тих мешканців які встановили сучасні котли з порушенням(без гільзації вентканалів) що в свою чергу призводить до руйнації димовентканалів! Мало того ЛКП та ЖЕКи підробляють наші підписи та надають їх в Львівгаз, адже Львівгаз не має права постачати нам в наші помешкання газ без Актів перевірки димовентканалів!!!Проте віз і нині там,Львівській міській раді наплювати на львів`ян, їх цікавлять тільки наші гроші без надання нам відповідних послуг! А органи МВС та прокуратури мовчать та не притягають відповідних осіб до кримінальної відповідальності, тому що Львіська міська рада надає їм безкоштовно квартири, на які претендують в чергах десятиріччями львів`яни!!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!