Чехія змінює умови в'їзду для українців

1614 0
Показати негативний ПЛР-тест будуть змушені всі іноземці, які не мають дозволу на постійне проживання в Чехії.
Photo by George Cerny on Unsplash

Photo by George Cerny on Unsplash

Із 27 грудня в'їзд до Чехії для іноземців, зокрема громадян України, буде можливий лише за умови пред'явлення негативного результату ПЛР-тесту. Це стосується, у тому числі вакцинованих від коронавірусу, повідомляє Ліга.нет з посиланням на МЗС України.

Показати негативний ПЛР-тест будуть змушені всі іноземці, які не мають дозволу на постійне проживання в Чехії. Для тих, хто має такий дозвіл, нововведення почне діяти з 3 січня.

Читайте також: Куди полетіти зі Львова: вікенд у Ґданську – місті, що стало феніксом

Українцям, які отримали бустерну дозу сертифікованої вакцини, тест можна не робити. Також без тесту до країни зможуть в'їхати діти до 12 років та українці віком від 12 до 18 років, які отримали дві дози визнаної у Чехії вакцини.

Крім того, в'їзд дозволили українцям, які мають довідку про одужання від коронавірусу, оформлену в «Дії», за умови, що від часу першого позитивного тесту пройшло щонайменше 11 днів і щонайбільше 180 днів. Підтвердити щеплення можна сертифікатом, сформованим у застосунку «Дія», або його паперовим аналогом. Щонайменше через п'ять-сім днів після приїзду до Чехії необхідно зробити повторний тест на коронавірус.

Нагадаємо, що з 15 грудня уряд Польщі змінив правила в’їзду до країни для іноземців. А з 20 грудня Австрія та Румунія через поширення нового штаму коронавірусу теж змінили правила в'їзду на свою територію, зокрема і для українців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!