Через контрнаступ ЗСУ на півдні росіяни зміцнюють оборонні позиції, – розвідка Британії

1028 0
Російські оборонні кроки, ймовірно, є відповіддю на очікувані українські наступи.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

Росія зміцнює оборонні позиції на тимчасово окупованих територіях півдня України. Йдеться про переміщення живої сили, техніки та оборонних запасів між Маріуполем і Запоріжжям та Херсоном. Про це повідомили у розвідці Великої Британії.

Російські війська в Мелітополі також посилюють заходи безпеки.

Читайте також: Перші американські Himars вже в Україні. Що це за система

«Українські сили чинять тиск на російську оборонну лінію в Херсонській області вже понад місяць, і останні політичні заяви як президента Володимира Зеленського, так і віцепрем’єр-міністра, попереджали про майбутні наступальні операції, щоб витіснити росію з території», – йдеться в повідомленні.

Російські оборонні кроки, ймовірно, є відповіддю на очікувані українські наступи, а також на атаки, які Україна проводить по командних пунктах, логістичних вузлах.

Нагадаємо, що, за даними британської розвідки, після взяття Лисичанська росія перекинула основні сили під Слов’янськ, боротьба за який може стати наступною ключовою битвою за Донбас.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!