Через один із перевалів у Карпатах закриють проїзд до квітня

1425 0
Взимку тут зростає ризик ДТП.
Фото умовне

Фото умовне

З 15 листопада закриють рух одним із найвисокогірніших автомобільних перевалів України. Про це інформують у пресцентрі Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області.

«З 15 листопада 2023 року до 1 квітня 2024 року закриваємо рух транспортних засобів через гірський перевал «Шурдин», який є частиною дороги Т-26-09/Р-62/ – Долішній Шепіт – КПП «Руська», – йдеться у повідомленні.

У Службі пояснюють, що взимку на перевалі «Шурдин» часто бувають снігопади, тумани та інші несприятливі погодні умови, які ускладнюють проїзд. А оскільки дорога на перевалі з гравійним покриттям, вузька і має чимало дуже крутих вигинів, тож тут зростає ризик ДТП.

Читайте також:  На Львівщині до кінця року перекрили мостовий перехід у Великих Мостах 

 Попереджувальні знаки з погодженими схемами об’їздів закритої ділянки дороги будуть встановлені найближчим часом. Рух перевалом буде відновлено 1 квітня 2024 року.

Об’їхати перевал «Шурдин» можна такими автошляхами:

  • Р-62 Криворівня – Усть Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці
  • Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська».

Для довідки

Перевал «Шурдин» є одним із найвищих перевалів України, по якому проходить автомобільна дорога. Вона побудована ще за часів Австро-Угорщини. Висота перевалу – 1173,5 м, а перевальної ділянки автошляху – понад 19 км.

Нагадаємо, 1 листопада, відкрили рух для транспорту через міст на Східному під’їзді до міста Львова в Малехові. Йдеться про мостовий перехід через річку Малехівка, розташований на автомобільній дорозі Східний під’їзд до міста Львова у Малехові.

Тетяна Дзяма 

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!