Через несправний телевізор магазин відшкодує збитки мешканцю Львівщини

2625 0
Загальна сума становить 15 тис 179 грн.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Львівський апеляційний суд зобов'язав продавця, компанію «Комфі Трейд», компенсувати покупцеві матеріальні збитки за несправний телевізор. Загальна сума становить 15 тис 179 грн. Про це повідомили у пресслужбі суду. 

9 травня у відкритому судовому засіданні розглянули апеляційну скаргу ТзОВ «Комфі Трейд» на рішення Пустомитівського районного суду Львівської області від 4 жовтня 2022 року у справі за позовом клієнта (покупця) про розірвання договору та повернення грошових коштів. 

Як відомо, 30 грудня 2021 року позивач придбав у магазині відповідача телевізор «Liberton» вартістю 8699 грн. Однак, після чотирьох тижнів користування, в межах гарантійного періоду, виявив у придбаному товарі дефект екрану. Зокрема, періодично, через 2-4 години, на ньому з`являлась чорна смуга, що не дозволяла комфортно користування телевізором. Через це позивач зателефонував на «гарячу лінію» відповідача та повідомив про дефект телевізора. Оператор запевнив, що впродовж 2 днів до помешкання позивача прийде майстер для усунення недоліку. 

Читайте також: Суд не зміг арештувати 10 млн грн львівської компанії, знайдених під час обшуків

Проте майстер не з’явився, тому позивач самостійно завіз телевізор у магазин для заміни чи ремонту. Там йому запропонували самостійно віднести телевізор у сервісний центр для проведення експертизи.  Після ремонту телевізора у сервісному центрі, а згодом оглядаючи його в магазині, виявили новий дефект: роздвоєння екрану, биті пікселі і засвіти на екрані. Тобто виявлено істотні дефекти товару, які унеможливлювали його використання за призначенням. Відтак, позивач подав письмову скаргу директору магазину, котрий належить відповідачу, в якій відмовився від товару та заявив про розірвання договору. Відповідач відхилив законні й обґрунтовані вимоги позивача, відтак останній звернувся з позовом до суду.

«Рішенням Пустомитівського районного суду Львівської області від 4 жовтня 2022 року позов задоволено частково, розірвано Договір купівлі-продажу телевізора «Liberton», укладений 30 грудня 2021 року між позивачем та ТзОВ «КОМФІ ТРЕЙД» та призначено стягнути на користь позивача матеріальні збитки у розмірі 8699 грн, 5480 грн неустойки та 1000 грн моральної шкоди», – йдеться в повідомленні.

Не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції, ТзОВ «Комфі Трейд» його оскаржило, але попросило розглядати апеляційну скаргу без їх участі. У судовому засіданні позивач не погодився зі зазначеними доводами апеляційної скарги та просив рішення суду першої інстанції залишити без змін. Дослідивши матеріали справи колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду постановила залишити апеляційну скаргу ТзОВ «Комфі Трейд» без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!