Через незаконні вирубки лісів Карпатський регіон у реальній небезпеці, – ООН

1333 0
Директорка програми ООН з питань довкілля попередила про серйозну загрозу вирубки лісів та зміни клімату.
Фото: Репортер

Фото: Репортер

Карпатському регіону загрожує реальна та безпосередня небезпека, зокрема, через незаконну вирубку лісів. Про це заявила виконавча директорка програми ООН з питань довкілля Інгер Андерсен.

Читайте також: Уряд заборонив вирубку ялицево-букових лісів Карпат

«Праліси Карпат та їх унікальне біорізноманіття зникають із тривожними темпами, оскільки деревина незаконно вирубується та транспортується за межі гірських держав» зазначила Інгер Андерсен.

За словами директорки програми ООН, за останні роки в Україні відбулося кілька руйнівних паводків, які знищили мости і залишили людей без домівки. Вони частково пов’язані зі зміною клімату, але також із незаконними вирубками лісу, які вбирають надлишки води та забезпечують захист від повеней.

Читайте також: Чому вода у Карпатах зносить дороги та забирає людські життя. Пояснення експерта

Інгер Андерсен закликала уряди ухвалити рішення про інвентаризацію пралісів та підвищити ефективність управління та зміцнення Карпатської мережі заповідних територій, а також розвивати сферу законодавства у цьому напрямку та шукати шляхи адаптації до зміни клімату, зокрема через збереження здорових і рясних лісів, що поглинають вуглець і захищають від повеней та зсувів.

Детальніше про те, чому вода у Карпатах зносить дороги та забирає людські життя, читайте у матеріалі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!