Через обвал моста на дорозі Львів – Луцьк заблокована траса. Схеми об’їзду

7341 0
Міст збудували у 1960 р. і відтоді його жодного разу капітально не ремонтували.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У понеділок, 3 травня, на автодорозі «Львів-Луцьк», у селі Гайок Кам'янка-Бузького району стався обвал моста. Мостовий перехід через річку Західний Буг знаходиться на автомобільній дорозі Н-17 Львів – Радехів – Луцьк.

Читайте також: На трасі Львів – Радехів – Луцьк провалився міст. Фото

Як повідомили в пресслужбі Головного управління ДСНС у Львівській області, постраждалих немає.

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка, за результатами виїзної наради у с. Гайок, де вчора ввечері обвалився міст, визначено такі схеми об’їзду:

  • Для великогабаритного транспорту напрямки: Радехів – Червоноград – Великі Мости – Гайок, а також Радехів – Лопатин – Буськ – Львів
  • Для легкових автомобілів, «швидких», маршрутних транспортних засобів напрямок: Долина – Сілець – Старий Добротвір – Гайок

«Рух ділянкою дороги, де обвалився міст заборонений. Виставлені попереджувальні знаки. На місці чергують працівники Патрульної поліції, які скеровуватимуть водіїв рухатись об’їзними дорогами», – каже Юрій Бучко.

Завтра вранці, 5 травня, відбудеться позачергове засідання комісії ТЕБ і НС, під час якого визначать кінцеві схеми об’їзду, а також напрацюють дорожню карту щодо відновлення мосту.

Довідково

За даними Укравтодору, міст поблизу села Гайок Кам’янка-Бузького району збудували у 1960 році – відтоді його жодного разу капітально не ремонтували.

Понад 5 років штучна споруда перебувала у передаварійному стані. Минулого року міст включили до списку Національної програми відновлення мостів – реконструкція переходу була запланована на цей рік. Роботи мали розпочатися вже у найближчі місяці. У 2020 р. Служба автомобільних доріг у Львівській області провела тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Переможцем тендеру стала компанія ТОВ СІНК ПЛЮС МІКК. Посилання на тендер. Орієнтовна вартість реконструкції: 74 млн грн.

Відомо, що проєкт реконструкції вже найближчим часом буде представлено техраді Укравтодору та секції 5 ДерждорНДІ. Вже після цього оперативно визначать підрядника й у максимально короткі терміни розпочнуть будівельні роботи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!