Через ракетні обстріли росії загинули 11 осіб, ще 87 травмовано

1602 0
Зараз відомо про пошкодження приблизно 70 об’єктів.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Унаслідок ранкових ударів по Україні 10 жовтня загинули щонайменше 11 людей, ще 87 зазнали травмувань. У Національній поліції кажуть, що це був наймасовіший ракетний обстріл України. Про це заявив голова Національної поліції Ігор Клименко.

Серед потерпілих також є працівники поліції. Зараз відомо про пошкодження приблизно 70 об’єктів, серед яких  29 об’єктів критичної інфраструктури, 4 багатоповерхівки та 35 приватних житлових будинків, а також школа в Києві. На місцях влучань працюють понад 80 слідчо-оперативних груп поліції та мобільні криміналістичні лабораторії.

«Залишити мирних людей без електропостачання, води, тепла та зв’язку це черговий доказ підлості росії. Поки українські захисники впевнено проганяють ворога з наших земель, вони підступно б’ють по критичній інфраструктурі, школах, житлових будинках та дитячих майданчиках», — йдеться в повідомленні.

Він закликав українців оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги й не нехтувати власною безпекою.

Нагадаємо, у понеділок вранці по всій материковій частині України було оголошено повітряну тривогу. Вибухи лунали на Львівщині, Хмельниччині, в Одесі, на Житомирщині, Івано-Франківщині, в Києві та області тощо. Також була серія вибухів у Львові та області. Як зазначав голова Львівської ОВА Максим Козицький, на Львівищині зафіксували удари по об‘єктах енергетичної інфраструктури Львівської області.  Крім того, під час масових російських обстрілів по території України чотири ракети влучило у відкритий розподільчий пристрій Бурштинської ТЕС. 

Антоніна Костик
______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!