Через рік у громадському транспорті Львова планують запровадити е-квиток

2904 0
Вже в кінці березня львівський електронний квиток отримає свою назву.
фото ілюстративне: report.if.ua

фото ілюстративне: report.if.ua

Як зазначають у ЛКП «Львівавтодор», електронний квиток покликаний докорінно змінити роботу усієї транспортної галузі міста. Квиток можна буде купити на певний період – півгодини, годину, увесь  день. У залежності від того, який квиток придбає мешканець, він зможе здійснювати поїздку до місця призначення з безкоштовними пересадками. Щодо перевізників, то їм буде неважливо скільки і які пасажири їдуть. Вони отримуватимуть оплату за проїханий кілометраж.

Читайте також: Назву для електронного квитка обиратимуть львів’яни. Умови конкурсу

Крім електронної картки також буде можливість оплати за проїзд банківською карткою. Також залишатиметься можливість купити квиток у водія.

«Після визначення назви квитка, буде розроблено його логотип та бренд. Система буде передбачати можливість розвитку і доповнення. Буде проведено велику промо і навчальну кампанію для мешканців щодо користування електронною карткою». – резюмував Олег Береза.

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, такий електронний квиток є в Лондоні. Називається він Oyster card.

«Ми очікуємо, що вже протягом року матимемо такий електронний квиток у нашому місті, але вже з іншою назвою і системою. Тому запрошуємо усіх мешканців Львова долучитися, як це було у ключових країнах і містах світу, щоб такий квиток  полюбили всі, хто його використовуватиме», – зазначив заступник міського голови з питань розвитку  Андрій Москаленко.

Також за його словами, запровадження електронного квитка – це одна з можливостей змінити поведінку людей: не передавати гроші у громадському транспорті, а самостійно оплачувати за проїзд безготівковим способом.

Нагадаємо, 17 листопада у Львові підписали угоду щодо кредитного фінансування проекту автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті міста. Таким чином, Львів отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку 10 млн. євро на впровадження.

Нагадаємо, Львів  уже запровадив безконтактну систему оплати у громадському транспорті.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!