Через що сталася авіакатастрофа на Харківщині. Попередня версія Міноборони. Доповнено

2911 0
Літак зачепив крилом землю.

Попередній аналіз падіння літака ЗСУ, що розбився учора біля Чугуїва на Харківщині, свідчить, що, скоріш за все, літак зачепився крилом об землю. Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран, повідомляє пресслужба міністерства.

«Усе йшло за планом, літак виконував тренувальні польоти для навчання курсантів. За штурвалом перебував пілот-інструктор, а курсанти по черзі сідали у праве крісло поруч з ним для отримання навичок пілотування та керування літаком. Попередній аналіз дає підстави вважати, що скоріш за все літак зачепився крилом за землю», – сказав Андрій Таран.

Читайте також: На Харківщині розбився військовий літак. Є загиблі

За попередньою оцінкою фахівців з льотної безпеки, сталась відмова одного з датчиків у лівому двигуні повітряного судна. Тобто, відмовив не сам двигун, а один з його датчиків. Керівник оборонного відомства зазначив, що двигун літака мав в запасі більше п’яти тисяч льотних годин до чергового ремонту.

Рятувальники знайшли бортові самописці Ан-26, але пошуки людей, які були на облавку, досі тривають. На місці аварії літака розгорнули пункт психологічної допомоги для родичів загиблих.

На Харківщині і у Львові 26 вересня оголосили днем жалоби за загиблими в авіакатастрофі Ан-26.

Нагадаємо, на борту літака АН-26 перебувало 27 осіб – семеро членів екіпажу та двадцять курсантів. Двох курсантів госпіталізовано. Один із курсантів перебуває у стані середньої важкості в лікарні міста Чугуїв. Інший – у вкрай важкому стані, лікарі борються за його життя в одній з лікарень Харкова.

Об 11:00 в Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що постраждалий, який перебував в лікарні у важкому стані, помер.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!