Через торф’яні пожежі львів’янам радять обмежити час перебування на вулиці

7026 0
Другий день поспіль у Львові – дим та неприємний запах через горіння торфу. «Надзвичайники» радять мешканцям зачиняти кватирки та зменшити тривалість прогулянок.
фото: www.dsns.gov.ua

фото: www.dsns.gov.ua

При задимленні атмосферного повітря населених пунктів у результаті масових торф'яних пожеж працівники ДСНС рекомендують:

• Намагатися обмежити перебування на відкритому повітрі, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі вранці (у повітрі знаходиться максимальна кількість смогу) та у найспекотніший час доби. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок.
• Слід тримати вікна зачиненими, особливо вночі і вранці Коли вікна відкриті, завішувати кватирки зволоженою тканиною і періодично її змінювати.
• По можливості використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.
• Проводити вологе прибирання в житлових приміщеннях і на робочих місцях; корисно також поставити в житлових та робочих приміщеннях ємкості з водою, щоб підвищити вологість повітря.
• Збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.
• У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (поява ознак задишки, кашлю, безсоння) необхідно звернутися до лікаря.

Читайте також: У Львові – дим і неприємний запах: мешканцям радять зачиняти вікна

Нагадаємо, від учора, 6 вересня, мешканці різних районів Львова скаржаться на задимлення та неприємний запах. Після об’їзду території навколо міста "надзвичайники" знайшли джерело загоряння – горіння торфу в селі Ситихів Жовківського району.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!