Через Україну проходитиме транспортна магістраль Via Carpathia. Візуалізація

7853 3
Представники 8 країн і Польщі підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpathia («Карпатський шлях»). Нова траса з'єднає північ Європи з Півднем. Вона почнеться у Литві та Польщі і пройде через Словаччину, Угорщину, Румунію та Болгарію аж до Греції. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України.
фото: karpatskijobjektiv.com

фото: karpatskijobjektiv.com

Ідея про створення траси Via Carpathia виникла 10 років тому. 3 березня спікер польського Сейму Марек Кухцінскій зазначив, що тоді брати участь в проекті хотіли в два рази менше держав, ніж зараз. За словами представників Міністерства інфраструктури та розвитку Польщі, протягом цих 10 років в Польщі не було політичної волі до розвитку цього проекту.

Читайте також: Через перевал. Нова дорога скоротить шлях між Львівщиною та Закарпаттям

Міністр інфраструктури і розвитку Польщі Анджей Адамчик підкреслив, що на сьогодні всі країни хочуть будувати спільний шлях через Європу. Він також зазначив, що вартість одного кілометра дороги не перевищить середнього показника по Європі. За словами міністра Адамчика, всі країни, які беруть участь в проекті, мають намір зайнятися пошуком коштів на його реалізацію.

За матеріалами texty.org.ua, сайт Міністерства інфраструктури України


Читайте також:
7 Березня, 2016 16:20
VIJ 10 балів журналісту разом редактором...
7 Березня, 2016 15:07
Юрій Здається дорога проходить повз Україну.
7 Березня, 2016 09:13
Валерій А хтось бачить прапор України на карті?!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!