Київ

Через весняне водопілля в Києві погіршилась якість води у водопроводі

658 0
Вода з крана може мати жовтуватий колір

Рівень та якість води у Дніпрі напряму впливають на технологічні процеси водопідготовки. Про це повідомляє «Київводоканал».

Як зазначають комунальники, за багато років роботи фахівці вивчили усі сезонні коливання якості води у поверхневих джерелах і готові відкоригувати режим роботи водопровідних станцій.

Водночас киян попереджають, що під час паводка може змінитися кольоровість водопровідної води. Вона може мати злегка жовтуватий колір.

«Цей показник впливає на якість води лише візуально і не свідчить про її небезпечність», – підкреслили у «Київводоканалі».

Наразі водопровідна вода у столиці залишається безпечною. Її якість – в межах норми.

Нагадаємо, фахівці щодня відбирають проби на всіх етапах водопідготовки та здійснюють контроль якості води за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками.

Нагадаємо, весняним водопіллям в Києві підтопило набережні Дніпра. Також через підтоплення страждають деякі райони в області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!