Через війну кияни стали втричі менше їздити в метро

1421 0
Київський метрополітен працює тільки на третину потужності.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У 2022 році Київський метрополітен перевіз лише 162 млн пасажирів, що втричі менше за його реальні можливості. Про це повідомляє громадська ініціатива «Пасажири Києва».
 
Традиційно в доковідні роки підземка перевозила близько 500 млн пасажирів щорічно.
 
 
Як можна побачити з графіка, окупація росією українського Криму та частково Луганської і Донецької областей у 2014 році не вплинула значним чином на перевезення громадян в столичному метро.
 
 
Погані часи для перевезень настали у 2020, коли почалась пандемія коронавірусу. Того року метро зупиняло свою роботу на декілька місяців та й користування ним викликало тривожність у пасажирів.
 
Ситуація помітно почала покращуватися 2021 року, однак найгіршим за цей період став минулий рік, коли росія здійснила повномасштабне вторгнення. Метро перевезло лише 162 млн пасажирів, що втричі менше за його реальні можливості.
 
Станіслав Нестеренко
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!