Через загрозу інфекцій у Львові чиновників викликали на допит

2811 0
Низка посадовців отримали повістки у справі недотримання санітарних норм у місті через невивезене сміття.
Фото ілюстративне. Джерело: asapwastelogistics.co.uk

Фото ілюстративне. Джерело: asapwastelogistics.co.uk

Повістки отримали в.о. заступника міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна та заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, голова Сихівської райадміністрації Ірина Маруняк, голова Залізничної райадміністрації Надія Банах та заступник голови Франківської райадміністрації Орест Тимчишин. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради. У повістках вказано, що допит проводить слідчий слідчого управління ГУ НП у Львівській області. 
 
«Проводяться першочергові слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження за фактом ч.1 ст. 325 Кримінального кодексу України — це порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням», — повідомила керівниця відділу комунікації ГУ НП у Львівській області Світлана Добровольська. Провадження відкрите вчора, 16-го травня. 
 
Санкція статті передбачає від штрафу 1700 гривень до обмеженням волі на строк до трьох років.
 
У мерії відкриття провадження пов’язують із засіданням комісії, на якій зокрема начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб розповів, що через невивезення сміття у місті може спалахнути кишкова інфекція.
 
За даними ЛМР, на сьогодні, 17-те травня у місті не вивезені 388 майданчиків зі сміттям, що становить 31%. Найбільше переповнених баків у Сихівському, Франківському та Шевченківському районах. 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!