Черговий день без обмежень: у Києві не вимикатимуть світло 15 лютого

889 0
Ситуація зі світлом покращується, з вихідних у столиці не застосовувалися вимкнення.
Умовне фото

Умовне фото

На завтра ліміти від НЕК Укренерго для Києва та Київської області відсутні, тому світло має бути весь день.
 
«Система працює, дефіцит покривається посиленою роботою ГЕС. Виведений у роботу ще один блок однієї з електростанцій. Водночас продовжуються ремонтні роботи», – інформує гендиректор Yasno Сергій Коваленко.
 
За його словами, завтра, 15 лютого працюватимуть без обмежень генерації та нагадав про те, що є мережеві обмеження там, де інфраструктура не дає змоги передавати належні обсяги електроенергії.
 
 
Як і було раніше, у Києві такими є частина ГолосіївськогоСвятошинського та Шевченківського районів. Там є дефіцит пропускної спроможності мереж, тому відключення світла можливі. Графіки доступні тут
 
Попри те, що світла більшає, енергетики застерігають киян зайвий раз не навантажувати мережу, зокрема користуватися електроприладами по черзі, аби уникнути можливих аварій.
 
Нагадаємо, енергосистема України вже пережила 14 ракетних атак ворога та 17 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі й знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулювальні потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, де наразі найбільший дефіцит.
Ігор Ющенко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!