Посадовець зі Львівщини, якого затримали на хабарі, просив пом'якшити запобіжний захід. Йому відмовили

10116 0
Йому також визначили заставу у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 214 720,00 гривень.
Фото: Прокуратура Львівської області

Фото: Прокуратура Львівської області

Заступнику міського голови Червонограда Миколі Мисаку, якого затримали на хабарі, Галицький районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб, до 10 вересня 2023 року. Також йому надали можливість сплатити грошову заставу у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 214 720,00 гривень. Про це стало відомо з єдиного державного реєстру судових рішень.

«Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Червоноградської міської ради ОСОБА_4 (ред.– Микола Мисак), будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою із директором КП «Комунальник» ОСОБА_11 (ред. – Володимир Рибак), вимагав та отримав для себе від ОСОБА_10 неправомірну вигоду в сумі 21 000 грн за нестворення штучних перешкод під час виконання договору № 62 від 28.02.2023, можливості постачання піску будь-якого кольору та своєчасної оплати поставленого піску», – пояснюється в ухвалі суду. 

Підозрюваний та його захисник просили замінити запобіжний захід на особисте зобов'язання, та суд їм відмовив. 

Читайте також: На хабарі затримали посадовців одного з львівських університетів. Вони вимагали гроші за сесію

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, в ухвалі йдеться про директора комунального підприємства «Комунальник», а саме про Володимира Рибака, який займає свою посаду з 2016 року. 

Зазначимо, що цю ухвалу може бути оскаржено у Львівському апеляційному суді протягом 5 днів з дня її проголошення. 

Також у ухвалі пояснюється, що запобіжний захід обрано з урахуванням усіх ризиків, небезпечності підсудного, обставин вчинення злочину та суспільної небезпеки кримінального правопорушення.   

Нагадаємо, що 15 липня на Львівщині викрили та повідомили про підозру заступнику голови Червонограда та директору комунального підприємства за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. 

Згодом на сайті Червоноградської міської ради опублікували рішення про звільнення підозрюваного у хабарництві Миколу Мисака. Проте це рішення мають розглянути сьогодні, 20 липня, на 29 сесії 8 скликання Червоноградської міськради.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!