Київ

«Червону» гілку київського метрополітену можуть продовжити до Биківні

932 0
Нова станція може з'явитися у зв'язку із створенням Національного військового меморіального кладовища у Биківні.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Міська влада Києва обговорює з Кабінетом міністрів можливість продовження червоної гілки метрополітену до Биківні. Про це на засіданні Київської міської ради 21 квітня сказав заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

За його словами, можливе будівництво нової станції прив'язується до створення біля Биківні Національного військового меморіального кладовища.

«Щодо транспортного сполучення [з кладовищем] є декілька варіантів. Насамперед проговорюється окремий маршрут автобуса, але завдання ставиться більше — аж до продовження лінії метрополітену, але це за умови наявного фінансування. Поки що ми говоримо про те, що від станції метро «Лісова», де буде приведена до ладу певна інфраструктура, рухатиметься шатл, спеціально під цей об’єкт», — заявив Пантелеєв.

Нагадаємо, минулого тижня міська рада Києва підтримала рішення про будівництво Національного військового меморіального кладовища в Биківні.  Загальна площа Національного військового меморіального кладовища сягне майже 100 гектарів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!