Чому львівські обласні лікарні перереєстровують за межами міста

2513 0
Зі Львова до міст та сіл області вже перереєстрували чотири лікарні.
фото: лода

фото: лода

Львівська обласна рада перереєструвала чотири лікарні, які розташовані на території Львова, у міста й села області. У Львівській міськраді обурені такими діями ЛОР, натомість у обраді кажуть, що таким чином до бюджету повертатимуть до 50% податків.

Читайте також: На Львівщині визначили лікарні інтенсивного лікування. Перелік

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління майном спільної власності ЛОР Віктор Кусий, з проханням перереєструвати медзаклади у містах та селах Львівщини звернулись голови ОТГ та районних рад області.

«На ім’я голови обласної ради та керівництва лікарень надійшли звернення від керівників відповідних районних рад та ОТГ про те, шо вони клопочуть про перереєстрацію закладів, натомість вони повертатимуть до 50% ПДФО. Вони пояснювали це тим, що на території їх населених пунктів розташоване майно Львівської облради», – каже Віктор Кусий.

За його словами, Львів такої альтернативи не дає і за законом стягує 100% ПДФО, при цьому не покращуючи стан лікарень.

Додамо, що зі Львова до міст та сіл області вже перереєстрували чотири лікарні: у селі Завадівка Турківського району зареєстрували Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що на Миколайчука, 9; у Старий Самбір – Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, що на вул. Гашека, 2а; Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих із Винників перереєстрували у Дубляни Самбірського району, а Львівську обласну клінічну лікарню перереєсторували у Великому Любіні.

Львівська міська рада звернулася до Державної податкової служби, прем’єр-міністра України, міністра охорони здоров’я України, Львівської обласної ради щодо ситуації, яка склалась із перереєструванням Львівських обласних лікарень. У ЛМР кажуть, що місто вкладає у оновлення обладнання цих лікарень.

Читайте також: У яких випадках можна викликати «швидку»: нові правила від МОЗ

Нагадаємо, у ЛОР планували змінити реєстрацію й обласної психіатричної лікарні на село Заклад, що у Миколаївському районі, але на сесії забракло голосів депутатів. Віктор Курсий каже, що поки що про зміну місця реєстрації інших медзакладів не йдеться.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!