Чому львів’ян закликають не годувати голубів

6999 0
Львів’ян та гостей міста закликають не годувати голубів в центрі міста, оскільки птахи можуть зашкодити як довкіллю, так і здоров’ю людей. Про це на круглому столі «Екологічний гріх» зазначила кандидат біологічних наук, доцент, завідувач кафедри екології біологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Звенислава Мамчур.
фото: vidido.ua, kp.ua

фото: vidido.ua, kp.ua

«Це не є любов до птахів, коли люди підгодовують голубів, котрі витісняють інші популяції птахів. У Львові, наприклад, дуже мало горобців, особливо в центрі міста», – зауважила вона. Крім того, Звенислава Мамчур зазначила, що місця, де гніздуються голуби, не тільки не привабливі, а й є величезним розплідником хвороб, пише Zik.  За її словами, голуби розносять понад 90 видів різних інфекційних захворювань. Це вірусні захворювання, інфекції, орнітози, токсоплазмози. Крім того, голубів не можна брат до рук, тому що вони мають різних паразитів.

«У світі давно обговорюється ця проблема. Є дуже різноманітні методи, які би могло запозичити наше місто, – повідомила науковець. – Скажімо, у Франції, Італії голубам дають корм, який має протизаплідні властивості, тому голуби просто не розмножуються. Крім того, забороняють годувати голубів на площах. Також деякі орнітологи вирощують птахів-хижаків, які розганяють голубів, що є природнім відбором. А у Бельгії взагалі вдаються до евтаназії голубів».

На думку біолога, якщо вже підгодовувати голубів, то це треба робити на газонах, а не серед міста, оскільки воно стане непривабливим для туристів. «Йдеться, щонайменше, про дві серйозні проблеми: захворювання, які розносять голуби, та витіснення природньої популяції інших птахів, які мають бути в місті», – підсумувала Звенислава Мамчур.

Джерело: Zik

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!