Чому не евакуюють автомобілі на площі біля Вернісажу

2069 0
Покинутих автівок у Львові чимало та не лише на площі Вічевій.
фото ігоря лиля

фото ігоря лиля

На площі Вічевій біля ринку «Вернісаж» довгий час простоюють автомобілі. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління безпеки міста Юрій Діль, евакуювати їх не збираються, оскільки їхні власники оплачують за паркування.

Читайте також: У Львові почали евакуйовувати покинуті авто. Інтерактивна мапа

«Ці авто належать підприємцям. Була пропозиція їх забирати, але власники уклали договори з "Львівавтодором" і за паркування платять. Щодо інших авто на вулицях Львова, то у випадку, якщо машина має номерний знак, ми можемо довідатися, хто власник. Залишаємо відповідне повідомлення і просимо прибрати автівку. Якщо впродовж 10 днів їх не забирають, а вони, водночас, порушують правила дорожнього руху, то їх евакуююємо на штрафмайданчик», – каже він.

Також, за словами Юрія Діля, багато покинутих автомобілів у Львові мешканці самі вже забрали з вулиць. Однак є й авто, які забрати нереально, бо вони не мають коліс або ще якихось деталей. Районна адміністрація в такому випадку може звертатися до поліції, щоб визнати, що нема власника чи правозаступника, або до суду, щоби визнати майно безхазяйним і перемістити на сміттєзвалище. 

Читайте також: Я прийшов — авта нема. Як у Львові забрати машину зі штрафмайданчика

Додамо, що за покинуті авто також потрібно буде сплатити штраф: за адміністративне правопорушення 255 грн, за послуги евакуатора – 720 грн та за кожен день перебування авто на штрафмайданчику, а це 144 грн за добу. Після тижня перебування авто на майданчику, доба коштуватиме 40 грн. Покинуті авто евакуйовують на штрафмайданчик у Мурованому, де їх зберігатимуть упродовж трьох років.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!