На правах реклами

Чому не варто боятися походу до проктолога

3068 0
Хірург-проктолог приватного медичного центру «Родина» у Львові Барта Олександр пояснює, чому не варто боятися відвідувати проктолога.

Візит до проктолога для багатьох людей може викликати дискофморт. Хірург-проктолог приватного медичного центру «Родина» у Львові Барта Олександр Степанович розповідає, чому не варто боятися відвідин проктолога.

«Симптоми проктологічних захворювань часто викликають не лише фізичний, але й психологічний дискомфорт, що призводить до розладів в інтимному житті, побуті і соціальних контактах. Попри це, візит до проктолога для більшості пацієнтів – це досі виклик на сміливість і тема, про яку соромно і не можна говорити. А дарма», – каже лікар.

Несвоєчасне звернення до спеціаліста призводить до серйозних ускладнень,  і ті хвороби, які можна було б вилікувати медикаментозними методами, можна вже скоригувати тільки за допомогою хірургічних втручань. 

«Проктолог  це такий самий лікар, як терапевт чи офтальмолог. Основне моє завдання  швидко і делікатно розв’язати вашу проблему. Перш за все, я зважаю на комфорт пацієнта, тому усі діагностичні маніпуляції проводять із застосуванням ультрасучасного обладнання. Воно дозволяє оглянути пацієнта з мінімальним дискомфортом. Також завжди використовується знеболюючий (лідокаїновий) гель під час огляду. Для якісної діагностики та лікування захворювань прямої та товстої кишки я використовую свій 28-річний досвід та володіння інноваційними методиками». 

Фахівець додає, що огляд відбувається в конфіденційних умовах – в кабінеті присутній лише лікар або лікар та медсестра, а якщо пацієнт звертається не в гострому стані, то сам процес триває всього декілька хвилин.

Зі слів лікаря, найчастіше пацієнти звертаються з уже наявними симптомами, як-от печіння або свербіж, біль під час туалету, поява крові чи слизу, новоутвори навколо ануса. Всі ці сигнали мають спонукати до того, щоб звернутися на консультацію до проктолога негайно.

«Додатково хотів би наголосити на важливості профілактичних оглядів, навіть якщо вас нічого не турбує. Неприємність проктологічних патологій в тому, що вони можуть довгий час не давати про себе знати, а коли хвороба починає проявлятися, її лікування займатиме вже більше зусиль та часу. Крім того, саме профілактичні огляди допомагають не пропустити рак і вчасно зупинити розвиток захворювання. Тому не соромтеся звертатися до фахівця, адже саме своєчасна діагностика захворювань  запорука одужання й повноцінного життя».

У мережі медичних центрів «Родина» надають повний комплекс медичних послуг:

  • первинний огляд у лікаря-проктолога: збір анамнезу, уточнюючі запитання та огляд;
  • діагностика: колоноскопія, лабораторні дослідження;
  • консервативне та оперативне лікування захворювань товстої кишки, а саме: лікування геморою, пілонідальної хвороби, анальних тріщин, утворів прямої кишки та запалення анальної ділянки малоінвазивними (включаючи лазерні методики) хірургічними методами.

 

З інформацією про медичний центр «Родина» можна ознайомитися за посиланням.

Отримати відповіді на питання про проктологічні операції та записатися на консультацію до лікаря-проктолога  – за номером: +38 067 230 11 77.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!