Чому роздають повістки у публічних місцях. Пояснення Міноборони

920 0
Якщо люди не оновлювали дані у ТЦК, таким чином вони порушують закон.
Умовне фото

Умовне фото

В Україні чоловікам призовного віку вручають повістки у публічних місцях, бо це один із способів донести, що вони потрібні українській армії. Про це повідомив речник Міноборони Іларіон Павлюк, передає Радіо Свобода.

За його словами, багато хто заявляє, що готовий приєднатися до Збройних сил, «якщо нас покличуть», і цієї кількості достатньо, щоб у лавах ЗСУ зараз не було жодних проблем із кількістю бійців.

«От як їх покликати? Як усіх тих людей, як їм усім повідомити, що вони потрібні?», – сказав речник.

При цьому речник незадоволений тим, що суспільство негативно сприймає рейди співробітників ТЦК. Він нагадав, що військкоми приходять лише для того, щоб сказати: «Шановні громадяни, ви маєте оновити дані».

«Якщо у вас дані оновлені, ця повістка для вас нічого не змінює. Ви її отримали, зателефонували чи прийшли, сказали: Так-так, ми знаємо, ви у нас стоїте на обліку, ми про вас знаємо», – пояснив він.

За його словами, якщо люди не оновлювали дані у ТЦК, таким чином вони порушують закон.

Читайте також: «Вручення повістки не означає мобілізацію». Резніков пояснив, як відбувається призов військовозобов’язаних

Де можуть вручати повістки

Чинним законодавством не визначено місце, де повинні вручати повістку, тому фактично її можуть вручити в будь-якому місці: в парку, на блокпостах, на вулиці чи іншому публічному місці. Раніше Tvoemisto.tv запитало юриста Олега Мицика про те, чи законно вручати повістки на вулиці та що варто знати про свої права та обов’язки військовозобов’язаним чоловікам, детальніше читайте за посиланням.

Хто має право вручити повістку

  • представники ТЦК та СП, органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки
  • представники органу місцевого самоврядування (виконавчого органу сільської, селищної, міської ради)
  • керівник підприємства, установи, організації, де працює військовозобов’язаний
  • управителі багатоквартирних будинків


Нагадаємо, нещодавно арацівники Львівського обласного ТЦК і СП прийшли до кількох спортивних залів Львова і роздавали повістки. Детальніше про те кому зараз видають повістки, їх види, та яке покарання очікує призовника у разі неприбуття за викликом у військомат, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!