Чому термінали продажу квитків на електротранспорт "крадуть" гроші та як їх повернути

3409 0
Купуючи квитки на львівський електротранспорт у спеціальних терміналах на зупинках, пасажири неодноразово стикалися із тим, що гроші автомат узяв, а от квитків – не видав. У «Львівелектротрансі» наявність проблеми не заперечують. Утім, кажуть, виникають перебої здебільшого через самих львів'ян, що некоректно користуються апаратами для продажу квитків.
фото: dailylviv.com

фото: dailylviv.com

«На зупинці Русалка Дністрова (Головна пошта) я вніс у апарат 10 гривень. Квитки я не отримав... Повторив операцію але уже із 2-ма гривнями – результат виявився той самий. Далі я не ризикував і придбав квиток у водія. Зателефонував я на гарячу лінію банку, який обслуговує дані термінали, мене запевнили що техніки полагодять ці «гривнеприймачі», а гроші мені можуть повернути шляхом нарахування на рахунок телефону, або видадуть квитками на Сахарова, 2 у «Львівелектротранс». Ну слава Богу для мене 12 гривень не є сумою задля якої я би «заморочувався». Це я один, а скільки у цей день людей у цьому терміналі також квитків не отримали?», - написав читач tvoemisto.tv Антон Стецко. Із такою ж скаргою звернувся до нас ще один читач – студент Ігор Фещенко. За його словами, не лише він особисто, але і його товариші неодноразово потрапляли в таку ситуацію. «Зателефонувли на гарячу лінію банку - там вибачилися і сказали, що це не їхня провина, а "Львівелектротрансу", який не вкладає квитки у автомат», - розповідає студент. За його словами чимало львівян не мають часу та бажання зясовувати як повернути гроші. Таким чином, у терміналі, фактично збирають "благодійні внески" на користь електротрансу. 

Проблеми із видачею квитків виникають не лише на цій зупинці, визнають у ЛКП «Львівелектротранс». Але не з вини підприємства, стверджують тут. Загалом у місті встановлено 75 терміналів і несправності виникають у кожному з них приблизно із однаковою частотою. Кошти, незалежно від того, чи видав автомат квитки, одразу ж перераховують на рахунок "Львівелектротрансу". «Буває, що за поверненням коштів до нас звертаються по кілька разів на день, а буває – впродовж дня не виникає проблеми жодного разу», - каже інженер із впровадження новітніх технологій ЛКП «Львівелектротранс» Сергій Перепелюк.

За його словами, значною мірою у проблемах із роботою терміналів відповідальні самі львів'яни. «Часто ми виймаємо із отвору, звідки повинен виходити квиток і різноманітні папери і купюри та, навіть, чіпси. Окрім того, деякі львів'яни додумуються навіть справляти на такі автомати малу нужду», - каже Сергій Перепелюк.

Ще одна, доволі поширена причина поломок – користувачі терміналів не виймають чеку, що автомат видруковує після видачі квитка. Теоретично, цей чек мав би випадати сам, однак, на практиці, з якихоь причин іноді цього не відбувається. «Якщо ви не заберете ваш чек, його може "зажувати" і тоді той, хто прийде після вас витратить гроші, але квитка не отримає», - каже працівник «Львівелектротрансу».

За його словами, зараз ідуть переговори із банком, щоби облаштувати термінал двома окремими принтерами, один із яких видаватиме квитки, а інший – чеки. Таким чином, сподіваються в комунальному підприємстві, проблем та збоїв буде менше.

Тут також наголошують – якщо ви заплатили  гроші, але термінал не видав квитки – ви можете зателефонувати на гарячу лінію банку та повернути свої гроші.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!