«Вакцина закінчилася». Чому у Львові від Covid-19 не вакцинують всіх освітян

4656 0
Наразі з числа освітян вакцинують лише тих, хто залучений до процедури проведення ЗНО.
Фото: nus.org.ua

Фото: nus.org.ua

Доцент кафедри програмування Львівського національного університету ім. І. Франка Святослав Літинський на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що через закінчення вакцини від коронавірусної інфекції, процес щеплення викладачів їхнього вишу відклали.

Читайте також: МОЗ заборонило проводити вакцинацію публічних осіб залишковими дозами Рfizer

За його словами, ще 6 квітня до навчального закладу надійшло повідомлення, що всі працівники університету можуть записуватись на вакцинацію. Зокрема, викладачів факультету Прикладної математики провакцинувати зможуть 16 квітня. Проте, напередодні, 15 квітня, їм повідомили, що вакцини не вистачить і вакцинація переноситься на наступний тиждень.

Проте вже 20 квітня викладачам знову прийшло повідомлення, що вакцинуватися не вийде.

«20.04. Добрий день! У зв’язку із повідомленням від керівництва 5 Міської клінічної лікарні про закінчення вакцини, ми змушені на деякий час відкласти процес вакцинування працівників Університету. Як тільки вакцина знову буде у наявності ми Вас повідомимо і процес вакцинування буде відновлений», – процитував повідомлення Святослав Літинський.

Читайте також: «Хвороба пішла на спад». У МОЗ кажуть, що Україна пройшла пік захворюванності на Сovid-19

Як пояснила у коментарі Тvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини, директорка Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко-Тімко, станом на сьогодні, з числа освітян вакцинують лише тих, хто залучені до процедури проведення ЗНО. Вчителів шкіл чи викладачів ВНЗ справді наразі не вакцинують.

«Відповідно до дорожньої карти вакцинації освітян вакцинуватимуть на третьому етапі. Наразі ми частково завершили перший і другий етапи щеплень від коронавірусу. Вакцину Covishield, яка надійшла, використали. Коли надійде вакцина, яка буде передбачена на цьому етапі, вакцинація знову триватиме», – каже епідеміологиня.

Зараз, за її словами, на Львівщині у наявності є CoronaVac, якою вакцинують маломобільні групи населення, освітян, які залучені до ЗНО, працівників міграційної служби МВС, тих, хто готується у зону АТО та мешканців Моршина. А також є вакцина Pfizer, яку привезли на початку тижня і нею вакцинують людей, які перебувають або працюють у геріатричних закладах, інтернатах тощо.

Читайте також: Чи з'являться в Україні платні вакцини проти Covid-19 до кінця року

Загалом, станом на сьогодні, у Львівській області від коронавірусної провакциновано 38 328 людей, за останню добу 1576 людей. З них – 37 457 вакциною Covishield, 559 – CoronaVac, 312 – Pfizer.

Найближча партія вакцини від Сovid-19, за словами Наталії Тімко-Іванченко, має прибути на Львівщину всередині наступного тижня. Це буде вакцина AstraZeneca/Covishield.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!