Коли у «Шевченківському гаю» добудують інформаційний центр

3154 0
Споруду планують добудувати до кінця року.
Фото: We.org.ua

Фото: We.org.ua

Сучасний візит-центр у Музеї народної архітектури і побуту у Львові ім. К. Шептицького («Шевченківський гай») мали ще розпочати будувати у 2016 році. Чому будівництво затягнулося і якою є візія розвитку музею Тvoemisto.tv довідувалося під час сьогоднішньої дискусії «Що буде із Шевченківським Гаєм у Львові: шляхи розвитку».

«У 2017 році мав з’явитися інформаційно-освітній центр Климентія Шептицького. На території мали відбуватися конференції. Плануємо, що адміністративний корпус поетапно вивільнять і буде два адмінкорпуси. Чому не раніше? Тому що розірвали угоду з попереднім підрядником. Зараз працюємо з іншим», – розповів заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: Парк сімейного відпочинку. Яким буде Шевченківський гай через 10 років

Директор музею народної архітектури та побуту «Шевченківський Гай» Роман Назаровець розповідає, що у 2017 року розробили стратегію розвитку музею. Тоді ж запланували інформаційний центр, адмінбудівлю, стоянку для авто, нове фондосховище та сучасний вхід для мобільних груп.

Раніше тендер виграло ТзОВ «Будкомінвестиція», але з ними розірвали угоду. Цього року тендер виграла компанія ТзОВ «Бізнес-вектор ДК». За словами директора, споруду добудують до кінця року. Наповнення корпусу почнеться з початку наступного року. Загальний кошторис проєкту – 33 млн грн, на 3 млн грн роботи вже виконала попередня фірма.

Синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ о. Юстин Бойко каже, що будівництво нового інформаційного та адміністративного корпусу дасть можливість звільнити для Лаври головний корпус, де знаходиться адміністрація музею.

Наразі формується команда, яка працює над пріоритетами, візією музею, і яка шукатиме нові інституції для співпраці, розповідає керівниця Департаменту розвитку Львівської міськради Наталя Бунда.

«Центр несе родинні цінності Шептицьких. Плануємо, щоб там робили великі конференції, лекції, воркшопи, концерти, дитячі заходи, круті зустрічі з крутими людьми. Це має бути спільний міський простір. Дуже хочемо, щоб це була спільна діяльність Музею, Лаври і міста», – говорить Наталя Бунда.

У музеї є 22 тисячі експонатів. У новому інформаційному центрі виставкова площа матиме понад 100 кв.м.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv вже писало, хто повинен був будувати інформаційно-освітній центр у Шевченківському гаю та яким мав бути новий паркінг.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!